iMooX

 

flyer.compressed

gol16lisum_ankuendigung

http://imoox.at/wbtmaster/startseite/

За ориентиране: План на курса и съдържание

На съответната дата /понеделник/ се отваря нова учебна единица (видео и викторина Video). Викторините-тестове може да се правят и  по-късно от тези дати, но в рамките на курса, за да се получи сертификат за участие.

  • 04.04.2016 – Учебна единица 1: Добре дошли
  • 11.04.2016 – Учебна единица 2: Да учиш сам е предизвикателство
  • 18.04.2016 – Учебна единица 3: Ученето в интернет – преглед основни понятия и предложения
  • 25.04.2016 – Учебна единица 4:Намиране на безплатни предложения 
  • 02.05.2016 – Учебна единица 5: Безплатно и свободно на разположение  – предизвикателства
  • 09.05.2016 – Учебна единица 6: Учебни предложения, които харесвам
  • 16.05.2016   Учебна единица 7: Съвместната работа доставя повече удоволствие 
  • 23.05.2016 – Учебна единица 8: Да направиш нещо сам е още по-голямо удоволствие! 
  • 30.05.2016 – Учебна единица 9: Заключение – Лични планове и поглед напред 

 

Untitled

Курс „Гратис онлайн учене“

НХГ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Благоевград е част от актуалното образователно  развитие и подкрепя безплатния онлайн курс „Гратис онлайн учене“, който е спечелил   австрийска държавна награда и който стартира отново на 4 април 2016 година.

В безплатния онлайн-курс „Гратис онлайн учене“ се показва как най-добре човек може да продължи да се образова с помощта на интернет. Въвеждащо видео и кратки тестове предлагат възможности за упражнение и задълбочаване на знанията. Участието в курса е отворено и безплатно за всички учители по немски език. Предпоставка за участие са основни познания в областта на интернет и собствен  E-Mail-адрес, за да се извърши регистрация в платформата на курса iMooX (http://imoox.at)

Организаторите на курса предоставят в НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ професионално принтирани работни тетрадки , състоящи се от 28 страници. Те са  безплатни  за учителите  по немски език в България до изчерпване на количеството от 60 броя.

Schild_ausgabestelle

НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ подкрепя по този начин  една образователна инициатива, която преминава  национални граници и бива органазирана заедно от много институции. Курсът се провежда в платформата  iMooX , която е създадена от Техническия университет в Грац. Това ще бъде трето провеждане на онлайн-курса, като до сега за него са се записали 1500 участници. Курсът и неговата концепция са отличени през декември 2015 година с Австрийска държавна награда за образование на възрастни в категорията  „Дигитална грамотност“ / “Digital Literacy”/.

Курсът, който започва на 4 април 2016 г. се провежда  заедно с  благотворителната организация  BIMS e.V. (Bad Reichenhall) , с Държавния институт за училище и медии Берлин-Бранденбург  (LISUM), както и с Технически университет Грац . Ръководители на курса  –  Dr. Sandra Schön und Univ.-Dozent Dr. Martin Ebner.

За да бъдат участниците от  Германия и Австрия оптимално подкрепени, 30 други институции и лица са изразили готовност да помогнат при разпространението на безплатните работни тетрадки или да предложат съпътстващи обучителни програми.

Тук се заявява участие в курса: http://imoox.at

Лице за контакт за България: Румяна Войнова, главен учител по немски език ,

НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Благоевград.

logo_gol_lisum_klein

Werbeanzeigen