Учители получиха национални eTwinning награди за 2018

Saal

На 12.12.2018г., Център за развитие на човешките ресурси в ролята си на Национална агенция по Програма „Еразъм+“ и на Национално звено за координация по дейност eTwinning за България, проведе официална Церемония за връчване на националните eTwinning награди за 2018 година.

Г-н Петьо Кънев, Изпълнителен директор на ЦРЧР, връчи на наградените учители отличията в следните 10 категории:

Най-добър:

  • Първи eTwinning проект;
  • eTwinning проект, посветен на темата за 2018 – Културното наследство;
  • Национален eTwinning проект;
  • Международен eTwinning проект;
  • eTwinning проект за възраст 4 – 7;
  • eTwinning проект за възраст 8 – 11;
  • eTwinning проект за възраст 12 – 15;
  • eTwinning проект за възраст 16 – 19;
  • Краткосрочен еTwinning проект;
  • еТwinning проект на 2018 година.

Церемонията се проведе в град София като официално продължение на провежданите в предходните години Церемонии за връчване на Националните знаци за качество, но в нов формат.  От получените през настоящата година 252 кандидатури за Национален знак за качество по дейност eTwinning, 160 от проектите бяха удостоени с този знак. От тези 160 проекти с национален знак за качество 79 са получили и Европейски знак за качество.

26 проекта получиха високото отличие на годишните Национални eTwinning награди. В залата присъстваха 70  детски, начални, прогимназиални и гимназиални учители.

Rumi1

С презентация „България в европейското еTwinning семейство“ събитието бе открито от Милена Караангова, координатор за България на проекта eTwinning. Обзор на международните eTwinning-проекти за 2018 г. направи Мая Кюлевчиева, eTwinning посланик. В залата присъстваха българските учители – автори на тези проекти, в  които са участвали учители от други /от една до десет страни/.

Националните eTwinning-проекти представи Евгения Михова, еTwinning посланик. Радостно и обнадеждаващо е, че  учители от детски градини в България работят съвместно по една тема с помощта на родителите. Впечатляващи постижения, които подготвят работата по проекти на децата и на по-голяма възраст.

Руми1

Снимка: Петьо Кънев, изпълнителен директор на Центъра за развитие на човешките ресурси, връчва наградата на Румяна Войнова.  След обяд бяха представени накратко eTwinning проекти, получили тази година Национален знак за качество.

Руми2Румяна Войнова, главен учител в НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Благоевград получи сертификат за постигнати творчески и професионални успехи в дейност eTwinning и за удостояване на проекта „So leben wir in Europa“ („Така живеем ние в Европа“) с Трета награда в категория „eTwinning проект за възраст 16-19“ 2018          и предметна награда.

Румяна Войнова на терасата на конферентната зала по време на почивката: „Това бе щастлив ден от моя живот по две причини: получих признание и нови приятели“.

Rumi

РУО на МОН – Благоевград – тук

РААБЕ – тук

Сертификат, Руми

Zertifikat

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s


%d Bloggern gefällt das: