С букет цветя при госпожа Вера Германова – Попова, която стана на 100 години

   

Снимки от учебната 1943-44 г. : Госпожа Вера Германова Попова и директор Георги Аракчиев посрещат в Земеделското училище в Кюстендил  министри от кабинета на министър-председателя Добри Божилов /Госпожа Германова е в центъра на първата снимка и на първи ред, първата в ляво, пред министър-председателя Добри Божилов на втората снимка/

Госпожа Вера Германова – Попова е бивша ученичка на нашата славна гимназия НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Благоевград.

Педагогическата й кариера преминава като възпитател в Девическа земеделска домакинска гимназия  „Климент Охридски“ –  Кюстендил, Девическо-земеделско-домакинско училище Кочериново – като и в двете училища тя е работила с една светла историческа личност – директор Георги Аракчиев.

Последните 11 години от  педагогическата си кариера госпожа Германова – Попова посвещава на учениците в Дом за деца и юноши – Благоевград.

Госпожа Германова стана днес /26.09.2017 Г./ на 100 години. Това бе повод главен учител Румяна Войнова и ученици от 12 б и 10 б клас  да посетят бившата ученичка на гимназията и да й пожелаят светъл юбилей в присъствието на двете й дъщери лекарки и семействата им.

26.09.2017 г. – 12 б клас чества международния ден на езиците с превод на текстове от Гьоте институт

tag-der-sprachen

Гости на открития урок бяха учителите Албена Узунова,  Людмила Влахова, Меглена Борисова и зам. директор Светлана Солачка.

zu-besuch

Hinterlasse einen Kommentar