Проект „Твоят час“, група „Образът на другите“

ПОСЕЩЕНИЕ В ЕВРОПА ДИРЕКТНО – ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР БЛАГОЕВГРАД

Днес е официално първият ни ден за работа по проекта „Твоят час“.  Участниците са от девети, десети, единадесети и дванадесети клас. Това, което ги свързва, е немският език и желанието да се комуникара на този език с приятели от Европа и света. Ще се срещаме онлайн с партньорите по проекта на Гьоте Институт, които тази година са от Чехия и изучават немски като втори чужд език. Ще си пишем електронни писма, ще разкриваме образа на другите чрез комуникация на немски, като същевременно придобиваме нови умения, опознаваме себе си и добиваме самочувствие.

11

 

„Хоби преводач“ е една от нашите дейности, с която ще участваме в европейската инициатива за превод Juvenes Translatores  на 24 ноември 2016 г. С Велислава от 11 б клас с радост открихме, че ЕГ „Академик Людмил Стоянов“ в Благоевград е сред 17-те училища в България, изтеглени чрез жребий за официално участие. Заедно с Вергил, Магдалена и Петя от 11 б клас започваме да изследваме сайта на дирекция „Преводи“ на Европейската комисия и да превеждаме публикуваните там текстове след 2007 година, за да бъде хоби-участието ни на високо ниво.

3

В 12.35 часа тръгваме към Европейския информационен център Европа Директно – Благоевград. По пътя към нас се присъединява майката на Божидара от 9 а клас – госпожа В. Шкодрева.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Госпожа Красимира Хаджикосева е великолепен домакин и събеседник. Присъствието на родител също помага за посоката на разговора. Получаваме много информация и материали за правата ни като европейци и качествата, които един млад човек би трябвало да изгражда в себе си, за да бъде успешен в Европа и света.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA