Учене онлайн

Gratis Online Lernen

Онлайн-курс, който показва най-добри  начини човек да се квалифицира безплатно с интернет. Курсът продължава от 20.10.2014 до31.12.2014.

Първа задача: Гледай видеото и загради в кръг или маркирай всички думи, който считаш, че се отнасят до теб.

Einheit 1

1.Изследванията са показали, че човек може да подобри собственото си учене като мисли за това как се чувства по време на учене.

Защо сте в този курс? Моята лична цел: Аз искам след този курс…

Представете се във форума: Защо сте в този курс? Какво Ви интересува особено много?

2. Естествено всеки учи сам и човек учи само за себе си. До днес няма помощно средство, което може да Ви отнеме този мъчителен процес – ученето е свързано с напрежение. „Самостоятелно учене“ означава, че не учител определя учебни цели, учебници и планове и не учител проверява след това всичко. Вие сте собствения си мотор. Какво означава мотивация? Как да се научим да учим сами /самомотивация, разтоварване, планиране на ученето/. В дискусионния форум може да се споделят истории за успех при ученето. Досегашният опит в ученето влияе на поведението при учене.

Ученето в този онлайн-курс може да е истинско предизвикателство: няма фиксирани семинарни часове, няма други, които седят срещу теб и с които ученето е удоволствие. И тъй като курсът е безплатен, може би е още по-лесно човек да се откаже, тъй като нищо не губи.

Hilfe

Кой ме подкрепя? Ако искате можете да нарисувате портрети от човечетата. Кой би ме подкрепил? Как се казва? Как изглежда? Някой, който е компютърен специалист? Някой, който самият той много учи?

Ролята на мотивацията: Опитът показва, че е предизвикателство да се учи самостоятелно. Причините защо се учи нещо, се наричат мотиви. Например: мотив да се учи език – човек иска при следващо пътуване в чужбина сам да си поръча яденето. Мотив човек да се научи да готви – да пести пари или да хапне нещо вкусно. Някой иска да научи нещо, за да има повече успех в работата. Много е важно да се запази желанието. Сумата от всички мотиви психолозите наричат мотивация.

Какво Ви мотивира Вас да продължите в курса?

Истории за успех. Дори да нямаш успешна учебна кариера, ти имаш история за успех при учене на нещо. Децата се учат да пълзят, да ходят, да говорят. При това те не са сами, но пък и не посещават специални курсове.

„Това съм го научил сам“: Може би сте научили език по време на пребиваване в чужда страна. Може би готвите прекрасно или можете да поправяте коли. Или познавате всяка птица, всяко дърво в близката гора? Имате страхотно хоби с много детайлни познания? Такива неща не се учат в училище или в курсове. Но те не са нещо разбиращо се от само себе си.

Моето самостоятелно учене:

Кога и как сте учили самостоятелно? Как сте се чувствали? Тогава планували ли сте, организирали ли сте Вашето учене? Как и кога най-много сте научили?

gol14_02_2_einheit_lernplan

План за учене: човек се чувства добре, когато направи отметка, че е свършил нещо.

Със сигурност във Вашия живот има нещо, което сами сте научили с успех. Ще се радваме да споделите във форума Вашите истории за успех при самостоятелното учене на нещо.